Хуманитарне акције

  1. ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

Сваке године се у нашој школи организују Хуманитарне акције. Ове године чланови Ученичког парламента договорили су се у ком правцу ће се усмерити хуманитарна акција. Пошто се ближи Нова година, њихова идеја је била да се сакупе играчке, слаткиши и сланиши и да се направе новогодишњи пакетићи за незбринуту децу која се налазе у Дому “Душко Радовић“ у Нишу. Идеја је одлична и прихваћена.

Чланови Ученичког парламента поразговарали су са ученицима од петог до осмог разреда да организују програм где ће улазница бити играчка, слаткиш, сланиш или новац. Пријавили су се ученици који су желели да учествују у том праграму и да прикажу свој таленат-певање, играње, склапање Рубикове коцке, рецитовање итд. Осмишљен је програм хуманитарне акције и заказан је термин реализације- 14.12.2017. године у 14.20ч. Одштампани су плакати. Свечана сала је била припремљена за почетак дивног програма који је осмислио УП у сарадњи са својим координаторима Јасмином Петровић и Невеном Вукојевић и педагогом школе. Одзив је био веома велики како од стране ученика тако и од стране запослених, а и мештана Јелашнице.

Након тога, направљени су пакетићи. Педагог школе Ирена Миладиновић контактирала је установу и договорила се са њима када би могли да доставимо пакетиће. Пакетићи су отпремљени незбринутој деци 28.12.2017.године.

Председник Ученичког парламента

Павле Недељковић

inCollage_20181105_192029598

 

2.   ОБАВЕШТЕЊЕ 

Обавештавају се ученици Основне школе „Ђура Јакшић“ да је Ученички парламент покренуо акцију уређења школског простора и очувања школске имовине. Моле се сви ученици и одељенске старешине да на свој креативан начин  улепшају своју учионицу,а  сви заједно да украсе хол и двориште школе.

Покренули смо и Хуманитарну акцију“Чепом до осмеха“. У школском холу налазиће се кутија у којој ће се убацивати пластични чепови,а дежурни ученик ће водити рачуна о њој. Акција ће трајати до маја месеца 2019.године.Овом акцијом помажемо деци којој је потребна помоћ.

Пошто се ближи Нова година,чланови Ученичког парлмента договорили су се да поред Новогодишње лутрије буде и организован шоу под називом“Види шта умем“. Заинтересовани ученици могу да се пријаве члановима УП. Нахнадно ћете бити обавештини око организације и термина.

                                                                     Ваш Ученички парламент